Reizigersvaccinatie

Indien u afreist naar gebieden waar infectieziekten voorkomen die men in Nederland niet of nauwelijks tegenkomt loopt u een reëel gezondheidsrisico. Vaak is de medische hulp ook minder toegankelijk dan wij hier gewend zijn. Voor veel gebieden buiten Europa geldt dan ook een advies voor vaccinatie.

Patiënten die zijn ingeschreven Huisartsenpraktijk Nieuwland kunnen, voorafgaand aan een reis naar het buitenland, bij ons terecht voor een deskundig advies passend bij de persoonlijke situatie, en voor het toedienen van de benodigde vaccinaties.

Het reizigersvaccinatie-spreekuur wordt uitgevoerd door Elsbeth van Doornik (doktersassistent en opgeleid bij Travel Alert om reizigersadviezen te kunnen geven) en staat onder verantwoordelijkheid van mevrouw van Bentum (huisarts en LCR geregistreerd Reizigersgeneeskundige).

U kunt een reizigersadvies aanvragen door, minimaal 5 weken voor uw vertrek, het reizigersvaccinatieformulier ingevuld bij ons in te dienen. Binnen enkele dagen nemen wij dan contact met u op om een afspraak te maken. Tijdens dit consult ontvangt u een passend reisadvies en kunnen afspraken gemaakt worden over eventuele vaccinaties. Indien u reeds een geel vaccinatieboekje bezit, dan is het belangrijk deze mee te nemen.

LET OP: Aan het reizigersadvies zijn kosten verbonden. Deze kosten worden vaak (gedeeltelijk) vergoed door uw ziektekostenverzekeraar.
U krijgt van ons een factuur die u aan ons dient te voldoen en die u eventueel bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.

    Tarieven 2012
     
Consult eerste persoon : € 55,-- (LHV tarief)
    Dit is inclusief het toedienen van de vaccinaties.
     
Eventuele volgende gezinsleden : € 18,--
     
Vaccinatieboekje en stempels : Gratis

In de meeste gevallen worden de vaccinaties zelf niet vergoed. De kosten voor de vaccinaties kunt u berekenen op de website Medicijnkosten.

Voor meer advies en informatie over de benodigde vaccinaties kunt u terecht op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).


Reizigersinformatie

Informatie van de Rijksoverheid over reizen in het buitenland vindt u op de websites Reisadviezen en Vakantie en reizen.
Informatie over gezondheidsrisico's en voorbereidingen m.b.t. (vakantie)reizen vindt u op de website Gezond op reis.