Zeldertsedreef 7
3824 EJ Amersfoort

De praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 08.00 - 17.00 uur. Tussen 12.30 - 13.30 uur is de praktijk gesloten maar wel bereikbaar voor spoedgevallen.

De praktijk is telefonisch bereikbaar via nummer:
033 457 0606 Bij spoed tijdens praktijktijden kiest u optie 1.

Bij spoed buiten praktijktijden belt u met Huisartsenpost Eemland via nummer: 085 773 1100

Bij een levensbedreigende situatie belt u 112

Anne Marie

Per 1 januari ga ik de praktijk verlaten.

Ik ben dan bijna 30 jaar huisarts, waarvan ik 23,5 jaar met heel veel plezier met Conny van Bentum heb samengewerkt.
Ik wordt in januari 61 jaar en kan dan nog 5 jaar als huisarts doorwerken.

Ik heb besloten mijn werk niet meer op deze manier voort te zetten. Er zijn nog zoveel dingen die ik nog zou willen doen, op creatief gebied of opleidingen die ik zou willen volgen (zoals bijvoorbeeld recent de basisopleiding hypnotherapie).
In combinatie met de praktijk, de praktijkvoering die zoveel uitgebreider is geworden de laatste jaren en met de diensten erbij is dat niet te doen.
Als bijvoorbeeld waarnemer kan dat wel.

Ik zal de praktijk en u allen zeker gaan missen. Het langdurige contact met u is wel het mooie aan het vak. Alle mooie en verdrietige momenten die je samen doormaakt. De band die je daardoor opbouwt.

Door de corona tijd is het moeilijk om op een goede manier afscheid te nemen van u. Dat is wel heel erg jammer. Ik had dat zeker graag anders gezien.
 

Dank u voor alle mooie jaren samen!

Anne Marie Kranenburg.

 

--------------------------------------------------------------------

 

 

U-zorg online

Beste patiënt,

Het zal u niet ontgaan zijn dat u per 01-01-2021 recht heeft op online inzage in uw medisch dossier.

In uw medisch dossier staat bijvoorbeeld:
Advies van de huisarts
Uitslagen van uw onderzoeken
Een overzicht van uw medicijnen

Deze gegevens kunt u inzien vanaf uw computer thuis of op uw smartphone of tablet.

Om deze inzage voor u eenvoudig toegankelijk te maken gaat onze praktijk gebruik maken van een nieuw patiëntenportaal. In dit nieuwe portaal kunt u, naast het inzien van uw medisch dossier, ook gebruik maken van onderstaande functionaliteiten:
Een vraag stellen aan uw huisarts (e-consult)
Herhaalrecepten bestellen
Een afspraak maken
Berichten ontvangen van uw zorgverlener

Dit portaal wordt vrijdag 11-12-2020 actief en is te bereiken via onze website. Vanaf deze datum zal ons huidige portaal niet meer toegankelijk zijn.

Om gebruik te kunnen maken van het nieuwe portaal dienen u een nieuw account aan te vragen. Dit is nodig vanwege aangescherpte beveiligingseisen die de overheid stelt. Een nieuw account kunt u via het nieuwe portaal aanvragen. Dit geldt voor elke persoon in u huishouden apart.
Accounts voor ons huidige portaal zullen door ons afgesloten en verwijderd worden.

U vindt ons nieuwe portaal vanaf 11-12-2020 op onze website
https://www.huisartsenpraktijknieuwland.nl
Of via de app van https://uwzorgonline.nl

Zijn uw gegevens veilig in dit portaal?
Alleen de huisarts, de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. De huisarts en de medewerkers van de praktijk hebben geheimhoudingsplicht. U ziet uw medische gegevens nadat u inlogt op uw patiënt portaal. Geef de inlogcodes van uw account nooit aan anderen.

Pas op met het geven van uw medische gegevens aan anderen.
U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Laat anderen nooit zomaar uw gegevens inzien

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier. Geef alleen de gegevens die nodig zijn.

Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of met de assistente. Zij kunnen u helpen.

Met vriendelijke groet, huisartsenpraktijk Nieuwland.

------------------------------------------------------------------------

 

Lieve mensen,

Op de laatste dag van de maand december
geef ik mijn praktijksleutel terug.
Daarmee sluit ik de deur naar het verleden
open de deur naar de toekomst
haal diep adem
stap over de drempel
en start een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Na een periode van intense bezinning heb ik besloten na 19 jaar te stoppen met mijn werk als doktersassistente. Ik voelde me al deze jaren verbonden met de praktijk, deelde er mijn hart en ziel.
Het bracht me fijn contact met patiënten en collega’s. Dit voelde als werk binnen één team in een warm nest.
Het bracht me betekenisvol werk, kennis en vaardigheden, een ritme in de dagen en inkomen.
Dit alles loslaten vraagt van mij bewust afscheid te nemen.

Ik bedank u van harte voor het vertrouwen dat u mij gaf. Voor alle fijne contacten die ik met u mocht hebben. Deze zal ik missen.
Ik wens u alle goeds, geluk en een goede gezondheid.

Bea van de Hoef

 

 

----------------------------------------------------------------------

 

april 2020:

Er is meer dan Corona alleen...

Onder deze titel willen wij u er graag op attent maken dat ondanks alle vérgaande maatregelen rondom het Coronavirus én de gevolgen die dit heeft voor de zorg, wij het ook belangrijk vinden dat u niet onnodig lang met vragen en zorgen over ándere gezondheidsklachten blijft rondlopen.

De praktijk is dan wel gesloten voor mensen zonder afspraak, maar telefonisch GOED BEREIKBAAR voor in principe al uw vragen. We beperken zoveel mogelijk het directe contact, maar zouden belangrijke gezondheidsproblemen die wellicht wél oplosbaar zijn in deze tijd niet willen missen!!

Heeft u dus een vraag: stel hem gerust via het e-consult of de telefoon. Als het in deze tijd niet lukt of nodig is om u hiervoor te zien of te behandelen, zullen wij u dit vertellen. Dus: bij twijfel of iets kan wachten tot na de Corona-crisis: OVERLEG het alstublieft met ons!Wij zijn er als artsen en assistentes gewoon voor u en bepalen graag in overleg en naar beste inzicht (en mogelijkheden) wat in deze bijzondere tijden wijsheid is. Oók bij mínder urgente gezondheidsklachten. Wel blijven we u uiteraard om voorzichtigheid vragen én om begrip voor het feit dat momenteel 'niet alles mogelijk is'.

Wat kunt u zelf al doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona? 

 

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen. 

 

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan uw eigen huisarts. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u uw in dat geval altijd uw huisarts bellen.

Ga NIET naar uw huisarts toe. Bel uw huisarts of zoek contact via internet of e-mail. 

 

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener. 

 

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft. 

Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis. 

 

Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u. Of, als uw huisarts dat heeft, via e-consult. 

 

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan. Uw huisarts zorgt ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Bijvoorbeeld door af te spreken dat u op de praktijk komt als er geen andere mensen zijn. Of door u uit te nodigen op een andere praktijk waar geen mensen met corona-klachten zijn. 

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten. 

 

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. Uw huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon, via videobellen of via internet. 

 

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt: 

  • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
  • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
  • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.  
  • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
  • Komt NIET naar de praktijk.

 -----------------------------------------------

 

Welkom op onze website

Voor het maken van online afspraken en/of E-consulten dient u eerst een account aan te maken via mijn omgeving.

Als u een E-consult voor uw kind wilt aanvragen, maak dan wel eerst een account voor uw kind aan.

Op deze website vindt u informatie over onze huisartsenpraktijk maar ook verwijzingen naar andere informatie die voor u als patiënt nuttig kan zijn.

Ook kunt u via de website zelf diverse zaken regelen d.m.v. formulieren. U kunt uzelf o.a. inschrijven bij onze praktijk, wijzigingen aan ons doorgeven en reizigersvaccinaties aanvragen.

Indien u vragen heeft over de website of diens functionaliteiten neemt u dan gerust contact met ons op.