Nieuwsbrief Juni 2025

Beste lezer,

Terwijl we nog genieten van de lente, kijken we al uit naar de zomer die voor de deur staat. Voor velen een periode van ontspanning, vakantie en genieten van het mooie weer. Ook bij ons in de praktijk is het een drukke maar fijne tijd, waarin we ons voorbereiden op de zomervakantie én u graag op de hoogte houden van alles wat speelt.

In deze nieuwsbrief vindt u praktische informatie over de bereikbaarheid tijdens de vakantieperiode, nieuws uit de praktijk en een aantal tips om gezond de zomer door te komen.

We wensen u alvast een mooie, zorgeloze zomer toe!


Zomervakantie

De zomervakantie staat al bijna voor de deur! Dat betekent dat ook onze huisartsen en praktijkmedewerkers er even tussenuit gaan. In deze periode werken we met een aangepaste bezetting.

Gaat u zelf op vakantie? Denk er dan op tijd aan om uw herhaalmedicatie te bestellen, zodat u niet misgrijpt vlak voor vertrek.

Reist u naar het buitenland met medicijnen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaap- of pijnmedicatie)? Vraag dan op tijd een Schengenverklaring aan. Meer informatie hierover vindt u op: https://www.hetcak.nl/medicijnen-mee-op-reis/regelen/schengen-medicijnv…
Daarnaast is het handig om een medicijnpaspoort mee te nemen, dat u bij uw apotheek kunt opvragen.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met de praktijk – we helpen u graag.


Griepvaccinatie:

Na de herfstvakantie (18 tot en met 26 oktober) zullen we starten met de griep en pneumokokkenvaccinatie.
Mocht u in aanmerking komen voor een van deze vaccinaties krijgt u per brief een uitnodiging.
Dit jaar is de Pneumokokken vaccinatie vernieuwd. Deze hoeft niet meer elke 5 jaar herhaald te worden. Dit jaar worden mensen geboren in 1965, en 1947 of eerder opgeroepen voor de pneumokokken vaccinatie.


Teken en tekenbeten – wat u moet weten!

Teken zijn kleine spinachtige beestjes die zich vastbijten in de huid om bloed te zuigen. Ze komen vooral voor in de natuur: in gras, struiken, bossen en duinen. Een tekenbeet is meestal niet pijnlijk, waardoor u hem makkelijk over het hoofd ziet.

Belangrijke tips:

  • Controleer uzelf, uw kinderen en huisdieren op teken na een wandeling of dagje buiten.

  • Verwijder een teek zo snel mogelijk met een puntig pincet of tekentang. Pak de teek zo dicht mogelijk op de huid en trek hem recht eruit.

  • Noteer de datum van de beet en de plek op het lichaam.

  • Houd de huid de weken erna goed in de gaten.

Bel huisarts als:

  • Er een rode of blauwachtige kring ontstaat op de huid (meestal binnen 3 weken).

  • U koorts of andere klachten krijgt na een tekenbeet.

Meer informatie, inclusief duidelijke instructies en plaatjes, vindt u op:
https://www.thuisarts.nl/teek


Uwzorg online.

 
Wist u dat u voor u kind (jonger dan) 16 jaar, ook een eigen portaal aan kan maken? 
Via onderstaande stappen kunt u een account aanmaken voor uw kind op ons patiënten portaal. 

Waarom een eigen account voor uw kind? 

Vanwege privacyoverwegingen is het van belang dat uw kind een eigen account heeft. Daarnaast kan het verwarrend zijn en tot fouten leiden als u via uw eigen account vragen stelt over uw kind. Kinderen kunnen bijvoorbeeld last krijgen van uitslag of vlekjes. Het is handig als u gemakkelijk via het portaal een foto kunt uploaden en dit kunt bespreken met de arts. 

Wat heeft u nodig? 
U dient als ouder/verzorger zelf een account te hebben op ons patiënten portaal. 
Uw kind heeft een eigen e-mailadres nodig. Dit kan bijvoorbeeld een alias zijn onder uw eigen e-mailadres. Hoe dit werkt, leest u hier
Vervolgens koppelt u het account van uw kind aan uw eigen account. Hoe dit werkt, leest u hier.  Wilt u ervoor zorgen dat u het BSN-nummer van uw kind en dat het account voor de eerste van de komende maand is aangemaakt? 

Mocht u er ondanks de instructie niet uitkomen dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van uwzorgonline:https://uwzorgonline.nl/consumenten/hulp-en-veelgestelde-vragen/


Uitbreiden huisartsenpraktijk.

De afgelopen jaren merkten we dat er een tekort aan ruimte ontstond in de praktijk. Steeds meer taken worden verschoven naar de huisartsenpraktijk. Dit brengt met zich mee dat er meer hulpverleners in de praktijk aan het werk zijn gegaan. Ook ons assistententeam heeft meer mensen en meer taken gekregen. We groeien uit ons jasje. Het resultaat was dat we boven tegenover de tandartsenpraktijk eerst 11c en sinds 1 mei 11B hebben aangekocht. 

Het plan is de komende jaren eerst boven te gaan verbouwen. Daar komen drie spreekkamers en later willen we de praktijk beneden gaan verbouwen. Voor nu betekent het dat er een aantal spreekuren van kamer veranderen. In onderstaande schema kunt u zien welke spreekuren er in 11B en C worden gehouden. Bij vragen loop gerust naar de assistente aan de balie!

 kamer bezetting 11B en 11C  
 11 C  11B 
MaandagAnne POH S ouderenzorg Joris POH GGZ
DinsdagCesar Therapie Joris POH GGZ
WoensdagCesar Therapie Logopedie op de dreef
DonderdagCesar Therapie Esther POH S
VrijdagJoris POH GGZ Logopedie op de dreef

Met vriendelijke groet,

het team huisartsenpraktijk Nieuwland

 

 

 

 

 

Back to top